Karp w sosie z wina ryżowego

Karp w sosie z wina ryżowego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Sake  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w sosie z wina ryżowego
  1. 1. Rybę oczyszczamy, patroszymy i płuczemy. Kroimy na porcje.
    Rybę oczyszczamy, patroszymy i płuczemy. Kroimy na porcje.
  2. 2. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i kroimy w drobną kostkę.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy (2 łyżki) oleju i szklimy cebulę.
  4. 4. Do cebuli dodajemy ocet, cukier, imbir oraz sake, doprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Dolewamy szklankę wody i mieszamy. Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu.
  6. 6. Na osobnej patelni (na rozgrzanym oleju), smażymy kawałki karpia.
  7. 7. Na koniec przekładamy rybę do sosu i gotujemy kilka minut aż będzie miękka.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.783