Karp w piwie z piernikiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Piwo  g  x  kcal =  kcal
Piernik  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w piwie z piernikiem
  1. 1. Karpia oczyszczamy, patroszymy i płuczemy. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem.
  2. 2. Seler i cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy. Warzywa dusimy pod przykryciem na odrobinie masła (przez 5-10 minut).
  3. 3. Przekładamy warzywa do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
  4. 4. Pieczemy piernik i kroimy go w kostkę.
  5. 5. Dodajemy piernik do warzyw, układamy na nim karpia. Przyprawiamy i polewamy piwem.
  6. 6. Całość wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30 minut, w 170°C.
  7. 7. Po upieczeniu, wykładamy rybę na półmisek i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Odparowany o połowę objętości sos z pieczenia przecedzamy, przelewamy do rondelka i zagotowujemy.
  9. 9. Sos zestawiamy z ognia, dodajemy 40 gramów masła i ubijamy trzepaczką.
  10. 10. Polewamy sosem rybę lub podajemy oddzielnie, w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.829