Karp w piwie z piernikiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Piwo  g  x  kcal =  kcal
Piernik  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w piwie z piernikiem
  1. 1. Karpia oczyszczamy, patroszymy i płuczemy. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem.
  2. 2. Seler i cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy. Warzywa dusimy pod przykryciem na odrobinie masła (przez 5-10 minut).
  3. 3. Przekładamy warzywa do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
  4. 4. Pieczemy piernik i kroimy go w kostkę.
  5. 5. Dodajemy piernik do warzyw, układamy na nim karpia. Przyprawiamy i polewamy piwem.
  6. 6. Całość wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30 minut, w 170°C.
  7. 7. Po upieczeniu, wykładamy rybę na półmisek i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Odparowany o połowę objętości sos z pieczenia przecedzamy, przelewamy do rondelka i zagotowujemy.
  9. 9. Sos zestawiamy z ognia, dodajemy 40 gramów masła i ubijamy trzepaczką.
  10. 10. Polewamy sosem rybę lub podajemy oddzielnie, w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.984