Karp w sosie winnym

Karp w sosie winnym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Cebula glazurowana  g  x   kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w sosie winnym
  1. 1. Karpia oczyszczamy, patroszymy, płuczemy i dzielimy na porcje.
    Karpia oczyszczamy, patroszymy, płuczemy i dzielimy na porcje.
  2. 2. Przygotowujemy glazurowane cebulki. W moździerzu rozcieramy ząbki czosnku.
  3. 3. Duże cebule obieramy, płuczemy i kroimy w plastry.
  4. 4. Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni, na 20 gramach masła. Następnie dodajemy kawałki karpia.
  5. 5. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
  6. 6. Koniak podgrzewamy, dolewamy do ryby i zapalamy.
  7. 7. Dodajemy białe wino i wywar z ryby. Zagotowujemy.
  8. 8. Następnie całość gotujemy przez 25 minut pod przykryciem na wolnym ogniu.
  9. 9. Po ugotowaniu odcedzamy kawałki karpia i odkładamy je w ciepłe miejsce.
  10. 10. Grzyby oczyszczamy, płuczemy i przyprawiamy solą i pieprzem.
  11. 11. Na drugiej patelni rozgrzewamy 20 gramów masła. Dodajemy grzyby. Dusimy pod przykryciem przez 15 minut.
  12. 12. Wywar, który pozostał z duszenia ryby odparowujemy do połowy objętości.
  13. 13. Dodajemy masło utarte z mąką. Odstawiamy wywar z ognia, a pozostałą część masła dzielimy na małe kawałki i dodajemy do wywaru.
  14. 14. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy rybę, cebulę glazurowaną i grzyby.
  15. 15. Gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.247