Karp w sosie winnym

Karp w sosie winnym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Cebula glazurowana  g  x   kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w sosie winnym
  1. 1. Karpia oczyszczamy, patroszymy, płuczemy i dzielimy na porcje.
    Karpia oczyszczamy, patroszymy, płuczemy i dzielimy na porcje.
  2. 2. Przygotowujemy glazurowane cebulki. W moździerzu rozcieramy ząbki czosnku.
  3. 3. Duże cebule obieramy, płuczemy i kroimy w plastry.
  4. 4. Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni, na 20 gramach masła. Następnie dodajemy kawałki karpia.
  5. 5. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
  6. 6. Koniak podgrzewamy, dolewamy do ryby i zapalamy.
  7. 7. Dodajemy białe wino i wywar z ryby. Zagotowujemy.
  8. 8. Następnie całość gotujemy przez 25 minut pod przykryciem na wolnym ogniu.
  9. 9. Po ugotowaniu odcedzamy kawałki karpia i odkładamy je w ciepłe miejsce.
  10. 10. Grzyby oczyszczamy, płuczemy i przyprawiamy solą i pieprzem.
  11. 11. Na drugiej patelni rozgrzewamy 20 gramów masła. Dodajemy grzyby. Dusimy pod przykryciem przez 15 minut.
  12. 12. Wywar, który pozostał z duszenia ryby odparowujemy do połowy objętości.
  13. 13. Dodajemy masło utarte z mąką. Odstawiamy wywar z ognia, a pozostałą część masła dzielimy na małe kawałki i dodajemy do wywaru.
  14. 14. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy rybę, cebulę glazurowaną i grzyby.
  15. 15. Gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.5