Dorsz zapiekany z fasolą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz zapiekany z fasolą
  1. 1. Warzywa oczyszczamy, myjemy i obieramy.
  2. 2. Opłukane filety z dorsza wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
  3. 3. Ugotowaną rybę kroimy na małe kawałki.
  4. 4. Fasolę zalewamy czterema litrami wody i gotujemy na małym ogniu. Zagotowaną wodę wylewamy, a fasolę ponownie zalewamy wrzątkiem.
  5. 5. Do fasoli dodajemy marchew, jedną cebulę i włoszczyznę. Wszystko gotujemy na małym ogniu.
  6. 6. Z garnka wyjmujemy jedną szklankę miękkiej fasoli i przecieramy ją przez sitko.
  7. 7. Czosnek i drugą cebulę podsmażamy na maśle (uważając, aby się nie zarumieniła).
  8. 8. Do garnka wlewamy szklankę wywaru, dodajemy śmietanę, ketchup i fasolowe puree. Całość dokładnie mieszamy. Wszystko musi tworzyć lekko płynny sos.
  9. 9. Do reszty ugotowanej fasoli dodajemy dorsza, doprawiamy solą i pieprzem.
  10. 10. Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy wcześniej przygotowanym sosem.
  11. 11. Na wierzch kładziemy plastry pomidorów i starty ser.
  12. 12. Pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.974