Filety z okonia z risotto

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Okoń europejski  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Panierka  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Filety z okonia z risotto
  1. 1. Cebulę obieramy, płuczemy, drobno siekamy i smażymy na oliwie. Dodajemy ryż i dusimy. Następnie wlewamy podgrzany bulion. Delikatnie mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą. Ryż powinien wchłonąć bulion.
  2. 2. Liście kapusty przebieramy, myjemy i usuwamy twarde części. Gotujemy liście przez 5 minut w osolonej wodzie.
  3. 3. Do miękkiego ryżu dodajemy poszatkowaną kapustę.
  4. 4. Następnie przygotowujemy panierkę do ryby. Filety myjemy i osuszamy. Obtaczamy w panierce. Rozpuszczamy na patelni masło. Smażymy filety z okonia z obu stron.
  5. 5. Risotto przekładamy na półmisek. Na ryżu układamy usmażonego okonia. Cytryny dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki i dekorujemy nimi potrawę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.822