Filety z okonia z risotto

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Okoń europejski  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Panierka  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Filety z okonia z risotto
  1. 1. Cebulę obieramy, płuczemy, drobno siekamy i smażymy na oliwie. Dodajemy ryż i dusimy. Następnie wlewamy podgrzany bulion. Delikatnie mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą. Ryż powinien wchłonąć bulion.
  2. 2. Liście kapusty przebieramy, myjemy i usuwamy twarde części. Gotujemy liście przez 5 minut w osolonej wodzie.
  3. 3. Do miękkiego ryżu dodajemy poszatkowaną kapustę.
  4. 4. Następnie przygotowujemy panierkę do ryby. Filety myjemy i osuszamy. Obtaczamy w panierce. Rozpuszczamy na patelni masło. Smażymy filety z okonia z obu stron.
  5. 5. Risotto przekładamy na półmisek. Na ryżu układamy usmażonego okonia. Cytryny dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki i dekorujemy nimi potrawę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.163