Filety zapiekane w sosie pieczarkowo-pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mintaj  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Filety zapiekane w sosie pieczarkowo-pomidorowym
  1. 1. Mintaja dokładnie myjemy i zdejmujemy z niego skórę.
  2. 2. Rybę filetujemy i wyjmujemy ości.
  3. 3. Filety przyprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Dwa pomidory obieramy, po czym kroimy je w kostkę.
  5. 5. Na dnie wysmarowanej brytfanny umieszczamy pieczarki, pomidory i cebulę, a na wierzch kładziemy filety.
  6. 6. Całość zalewamy winem i zapiekamy nie dłużej niż kwadrans w nagrzanym piekarniku do 180°C.
  7. 7. Wytopiony z ryby sos zbieramy łyżką, a następnie dokładnie go miksujemy lub przecieramy przez drobne sitko i podgrzewamy.
  8. 8. Żółtka miksujemy ze śmietaną i dodajemy do sosu razem z resztą pokrojonych w kostkę pomidorów.
  9. 9. Przygotowanym sosem polewamy rybę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.946