Pasztet ze szczupaka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos kaparowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet ze szczupaka
  1. 1. Z jednego wypatroszonego szczupaka usuwamy kręgosłup.
  2. 2. Rybę solimy i pieczemy w piekarniku, często polewając masłem.
  3. 3. Drugiego szczupaka patroszymy, filetujemy, obieramy ze skóry i kroimy na nieduże kawałki.
  4. 4. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną podsmażoną na maśle cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę bez skórki, łyżkę masła, dwa żółtka i jedno całe jajo.
  5. 5. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  6. 6. Podłużny półmisek smarujemy masłem. Na dno naczynia wykładamy połowę przygotowanego farszu.
  7. 7. Wierzch obkładamy kaparami i skórką cytrynową, a na środku kładziemy upieczonego szczupaka.
  8. 8. Szczupaka przykrywamy pozostałym farszem oraz ciastem francuskim. Głowę i ogon ryby pozostawiamy odkryte.
  9. 9. Ciasto smarujemy jajem i wkładamy całość do piekarnika na godzinę.
  10. 10. Potrawę podajemy z sosem pomidorowym lub z sosem z kaparów.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.4