Pasztet ze szczupaka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos kaparowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet ze szczupaka
  1. 1. Z jednego wypatroszonego szczupaka usuwamy kręgosłup.
  2. 2. Rybę solimy i pieczemy w piekarniku, często polewając masłem.
  3. 3. Drugiego szczupaka patroszymy, filetujemy, obieramy ze skóry i kroimy na nieduże kawałki.
  4. 4. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną podsmażoną na maśle cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę bez skórki, łyżkę masła, dwa żółtka i jedno całe jajo.
  5. 5. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  6. 6. Podłużny półmisek smarujemy masłem. Na dno naczynia wykładamy połowę przygotowanego farszu.
  7. 7. Wierzch obkładamy kaparami i skórką cytrynową, a na środku kładziemy upieczonego szczupaka.
  8. 8. Szczupaka przykrywamy pozostałym farszem oraz ciastem francuskim. Głowę i ogon ryby pozostawiamy odkryte.
  9. 9. Ciasto smarujemy jajem i wkładamy całość do piekarnika na godzinę.
  10. 10. Potrawę podajemy z sosem pomidorowym lub z sosem z kaparów.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.795