Sola duszona w szampanie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sola filet  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Szampan  g  x  kcal =  kcal
Bulion rybny  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Ciasto naleśnikowe naturalne  g  x   kcal =  kcal
Bouquet garni  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sola duszona w szampanie
  1. 1. Dwa filety kroimy w paski, doprawiamy je solą i pieprzem wedle uznania.
  2. 2. Przygotowane filety cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia. Gotowe filety odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
  3. 3. Pozostałe filety także przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy je na kilka minut.
  4. 4. W międzyczasie mieszamy szampana z bulionem, obranymi pieczarkami i Bouquet garni. Całość gotujemy w szerokim garnku.
  5. 5. Do wrzącego wywaru wrzucamy filety i gotujemy jeszcze niecałe 5 minut.
  6. 6. Po upływie tego czasu zbieramy wytrącony tłuszcz, odparowujemy połowę płynu i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
  7. 7. Łyżkę masła mieszamy z łyżką mąki. Dodajemy do odcedzonego bulionu. Do wymieszanej zaprawki dodajemy resztę masła.
  8. 8. Gotowe filety układamy na półmisku, polewamy sosem. Danie dekorujemy usmażonymi w cieście filetami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.861