Sola duszona w szampanie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sola filet  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Szampan  g  x  kcal =  kcal
Bulion rybny  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Ciasto naleśnikowe naturalne  g  x   kcal =  kcal
Bouquet garni  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sola duszona w szampanie
  1. 1. Dwa filety kroimy w paski, doprawiamy je solą i pieprzem wedle uznania.
  2. 2. Przygotowane filety cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia. Gotowe filety odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
  3. 3. Pozostałe filety także przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy je na kilka minut.
  4. 4. W międzyczasie mieszamy szampana z bulionem, obranymi pieczarkami i Bouquet garni. Całość gotujemy w szerokim garnku.
  5. 5. Do wrzącego wywaru wrzucamy filety i gotujemy jeszcze niecałe 5 minut.
  6. 6. Po upływie tego czasu zbieramy wytrącony tłuszcz, odparowujemy połowę płynu i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
  7. 7. Łyżkę masła mieszamy z łyżką mąki. Dodajemy do odcedzonego bulionu. Do wymieszanej zaprawki dodajemy resztę masła.
  8. 8. Gotowe filety układamy na półmisku, polewamy sosem. Danie dekorujemy usmażonymi w cieście filetami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.595