Sandacz z tymiankiem i kardem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sandacz  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Karczoch hiszpański  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula glazurowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz z tymiankiem i kardem
  1. 1. Sandacza myjemy, ściągamy skórę, wyjmujemy ości, filetujemy i kroimy na kawałki.
  2. 2. Czosnek obieramy i drobno siekamy z natką pietruszki i tymiankiem.
  3. 3. Dodajemy wyciśnięty w dwóch cytryn sok oraz oliwę z oliwek, mieszamy.
  4. 4. Do powstałej marynaty przekładamy kawałki ryby.
  5. 5. Odstawiamy na 2 -3 godziny.
  6. 6. Przygotowujemy glazurowane cebulki.
  7. 7. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Kard obieramy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.
  9. 9. Wkładamy do wrzącej wody, zagotowanej z sokiem z trzeciej cytryny i szczyptą soli.
  10. 10. Gotujemy przez godzinę, odcedzamy.
  11. 11. Na patelni topimy masło i smażymy kard, następnie odstawiamy go w ciepłe miejsce.
  12. 12. Rybę wyjmujemy z marynaty.
  13. 13. Marynatę podgrzewamy i odstawiamy na 15 minut.
  14. 14. Sandacza wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
  15. 15. Zapiekamy przez kilka minut, w temperaturze około 200°C.
  16. 16. Upieczoną rybę układamy na półmisku.
  17. 17. Dekorujemy kardem i glazurowaną cebulą.
  18. 18. Przecedzoną marynatę łączymy z sosem powstałym podczas pieczenia.
  19. 19. Polewamy filety z sandacza.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.694