Sandacz z tymiankiem i kardem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sandacz  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Karczoch hiszpański  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula glazurowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz z tymiankiem i kardem
  1. 1. Sandacza myjemy, ściągamy skórę, wyjmujemy ości, filetujemy i kroimy na kawałki.
  2. 2. Czosnek obieramy i drobno siekamy z natką pietruszki i tymiankiem.
  3. 3. Dodajemy wyciśnięty w dwóch cytryn sok oraz oliwę z oliwek, mieszamy.
  4. 4. Do powstałej marynaty przekładamy kawałki ryby.
  5. 5. Odstawiamy na 2 -3 godziny.
  6. 6. Przygotowujemy glazurowane cebulki.
  7. 7. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Kard obieramy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.
  9. 9. Wkładamy do wrzącej wody, zagotowanej z sokiem z trzeciej cytryny i szczyptą soli.
  10. 10. Gotujemy przez godzinę, odcedzamy.
  11. 11. Na patelni topimy masło i smażymy kard, następnie odstawiamy go w ciepłe miejsce.
  12. 12. Rybę wyjmujemy z marynaty.
  13. 13. Marynatę podgrzewamy i odstawiamy na 15 minut.
  14. 14. Sandacza wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
  15. 15. Zapiekamy przez kilka minut, w temperaturze około 200°C.
  16. 16. Upieczoną rybę układamy na półmisku.
  17. 17. Dekorujemy kardem i glazurowaną cebulą.
  18. 18. Przecedzoną marynatę łączymy z sosem powstałym podczas pieczenia.
  19. 19. Polewamy filety z sandacza.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.712