Delikatny sernik na zimno

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal =  kcal
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Delikatny sernik na zimno
  1. 1. Herbatniki kruszymy i mieszamy z połową cukru oraz roztopioną margaryną.
  2. 2. Uzyskaną mieszanką wykładamy spód tortownicy.
  3. 3. Rozpuszczamy żelatynę w wodzie na wolnym ogniu.
  4. 4. Ucieramy ser z cukrem, po czym chłodzimy masę i dodajemy mleko, śmietanę oraz sok z cytryny.
  5. 5. Mieszamy całość dokładnie, powoli, ruchami w jedną stronę, aż powstanie jednolita masa, nie używając miksera.
  6. 6. Następnie przelewamy masę do tortownicy i schładzamy, aż będzie sztywna.
  7. 7. Przed podaniem dekorujemy sernik połówkami truskawek.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.798