Barwny sernik

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Jaja - 12 sztuk
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki do herbaty
Masło - 2 łyżki stołowe
Ekstrakt waniliowy - 1 kropla
Kakao w proszku - 1 łyżka stołowa
kisiel czerwony - 1 saszetka
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy półtłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Mak niebieski  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barwny sernik
  1. 1. Ucieramy margarynę z cukrem dodając stopniowo po jednym jaju. Następnie dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia. Mieszamy. Dzielimy ciasto na 3 równe części. Do pierwszej dodajemy kakao, do drugiej - mak, a do trzeciej - czerwony kisiel. Mieszamy każdą z części.
  2. 2. Ucieramy ser z cukrem dodając po jednym żółtku. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, masło, proszek do pieczenia, skórkę cytrynową i aromat. Ubijamy z białek pianę i delikatnie mieszamy ją z masą serową. Przekładamy masę serową na wysmarowana tłuszczem blachę. Na ser kładziemy łyżką na przemian różne kolory ciasta (kakaowe, makowe i z czerwonym kisielem). Pieczemy w temperaturze 180°C przez 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Metody przygotowania: Pieczenie
Czas przygotowania:
Ilość osób: 6-8
Stopień trudności: Średnie
Kuchnie świata: kuchnia polska
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.612