Pstrąg po burgundzku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Cebula glazurowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg po burgundzku
  1. 1. Ryby oczyszczamy, myjemy i nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
  2. 2. Przygotowujemy cebulki glazurowane.
  3. 3. Pieczarki, marchew i cebulę oczyszczamy, obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Następnie przekładamy do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
  4. 4. Układamy na nich pstrągi, dodajemy przyprawy i wlewamy wino. Gotujemy doprowadzając do wrzenia.
  5. 5. Następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 10 minut, w temperaturze 240°C.
  6. 6. Następnie przekładamy na półmisek. Obkładamy glazurowanymi cebulkami.
  7. 7. Przecedzony wywar z ryby i wina ubijamy trzepaczką.
  8. 8. Dodajemy mąkę utartą z 10 gramami masła.
  9. 9. Gotujemy do zgęstnienia (przez 2-3 minuty).
  10. 10. Następnie dodajemy 20 gramów masła.
  11. 11. Pstrągi polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749