Pstrąg po burgundzku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Cebula glazurowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg po burgundzku
  1. 1. Ryby oczyszczamy, myjemy i nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
  2. 2. Przygotowujemy cebulki glazurowane.
  3. 3. Pieczarki, marchew i cebulę oczyszczamy, obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Następnie przekładamy do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
  4. 4. Układamy na nich pstrągi, dodajemy przyprawy i wlewamy wino. Gotujemy doprowadzając do wrzenia.
  5. 5. Następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 10 minut, w temperaturze 240°C.
  6. 6. Następnie przekładamy na półmisek. Obkładamy glazurowanymi cebulkami.
  7. 7. Przecedzony wywar z ryby i wina ubijamy trzepaczką.
  8. 8. Dodajemy mąkę utartą z 10 gramami masła.
  9. 9. Gotujemy do zgęstnienia (przez 2-3 minuty).
  10. 10. Następnie dodajemy 20 gramów masła.
  11. 11. Pstrągi polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.382