Gotowany karp w piwnym sosie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Piwo  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pierniczki  g  x   kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gotowany karp w piwnym sosie
  1. 1. Warzywa dokładnie obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Tak przygotowane jarzyny gotujemy do miękkości.
  3. 3. Karpia oczyszczamy, usuwamy wnętrzności i kroimy w plastry.
  4. 4. Wkładamy go do garnka z warzywami, wlewamy piwo i dodajemy przyprawy do smaku.
  5. 5. Całość gotujemy na wolnym ogniu.
  6. 6. Miękką rybę wykładamy na talerz, a pozostały wywar przecedzamy przez sito.
  7. 7. Rozpuszczone masło mieszamy z mąką, po czym wkładamy do wywaru.
  8. 8. Garnek stawiamy na ogniu i dodajemy powidła śliwkowe, opłukane rodzynki, sparzone migdały, a na samym końcu rybę.
  9. 9. Całość posypujemy piernikiem.
  10. 10. Gotujemy jeszcze parę minut i przyprawiamy wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583364 tetracycline
wh0cd496565 valtrex 500mg
wh0cd903033 lotrisone
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.879