Gotowany karp w piwnym sosie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Piwo  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pierniczki  g  x   kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gotowany karp w piwnym sosie
  1. 1. Warzywa dokładnie obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Tak przygotowane jarzyny gotujemy do miękkości.
  3. 3. Karpia oczyszczamy, usuwamy wnętrzności i kroimy w plastry.
  4. 4. Wkładamy go do garnka z warzywami, wlewamy piwo i dodajemy przyprawy do smaku.
  5. 5. Całość gotujemy na wolnym ogniu.
  6. 6. Miękką rybę wykładamy na talerz, a pozostały wywar przecedzamy przez sito.
  7. 7. Rozpuszczone masło mieszamy z mąką, po czym wkładamy do wywaru.
  8. 8. Garnek stawiamy na ogniu i dodajemy powidła śliwkowe, opłukane rodzynki, sparzone migdały, a na samym końcu rybę.
  9. 9. Całość posypujemy piernikiem.
  10. 10. Gotujemy jeszcze parę minut i przyprawiamy wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.55