Pstrąg po bretońsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg morski  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Wywar do gotowania ryb  g  x   kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg po bretońsku
  1. 1. Pstrąga oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wkładamy do wrzącego wywaru. Gotujemy przez 25 - 30 minut na wolnym ogniu.
  2. 2. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy 20 gramów masła i oliwę. Dodajemy ziemniaki i smażymy na patelni.
  4. 4. Na drugiej patelni smażymy, bez dodatku tłuszczu, pokrojony w kostkę boczek.
  5. 5. Szalotki i pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy pozostałą część masła, dodajemy szalotki i smażymy.
  7. 7. Po 5 minutach dodajemy pieczarki i smażymy przez kilka minut.
  8. 8. Później wlewamy wino i dusimy przez 10 minut. Na końcu dodajemy śmietanę i trochę wywaru.
  9. 9. Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
  10. 10. Pstrąga wyjmujemy z wywaru. Filetujemy, następnie układamy na półmisku.
  11. 11. Obkładamy smażonymi ziemniakami i boczkiem oraz polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.49