Pstrąg łososiowy faszerowany cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Kulki ziemniaczane z cebulą  g  x   kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Bulion rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg łososiowy faszerowany cielęciną
  1. 1. Pstrąga patroszymy, oczyszczamy i myjemy.
  2. 2. Cielęcinę kroimy w małe kawałki i mielimy.
  3. 3. Zmielone mięso mieszamy z białkiem jaja, solą i pieprzem.
  4. 4. Przygotowaną masę wkładamy do lodówki.
  5. 5. Schłodzone mięso wyjmujemy z lodówki i dodajemy do niego stopniowo śmietanę.
  6. 6. Masę ucieramy drewnianą łyżką.
  7. 7. Marchew i cebulę drobno kroimy i dusimy na maśle (2dkg) w rondlu.
  8. 8. Ostudzone warzywa mieszamy z farszem.
  9. 9. Gotujemy wywar z ryby na białym winie.
  10. 10. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 230 ̊C.
  11. 11. Rybę napełniamy farszem i wkładamy do garnka. Brzuch ryby powinien być skierowany do dołu.
  12. 12. Wlewamy wywar z ryby i na 20 minut wstawiamy do piekarnika.
  13. 13. Na maśle (3dkg) smażymy kulki ziemniaczane.
  14. 14. Rybę wyjmujemy z wywaru, układamy na talerzu i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  15. 15. Wywar odcedzamy, dodajemy do niego pozostałe masło i ubijamy trzepaczką.
  16. 16. Potrawę polewamy sosem i podajemy z kulkami ziemniaczanymi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol cielęcina ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.452