Pstrąg łososiowy faszerowany cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Kulki ziemniaczane z cebulą  g  x   kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Bulion rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg łososiowy faszerowany cielęciną
  1. 1. Pstrąga patroszymy, oczyszczamy i myjemy.
  2. 2. Cielęcinę kroimy w małe kawałki i mielimy.
  3. 3. Zmielone mięso mieszamy z białkiem jaja, solą i pieprzem.
  4. 4. Przygotowaną masę wkładamy do lodówki.
  5. 5. Schłodzone mięso wyjmujemy z lodówki i dodajemy do niego stopniowo śmietanę.
  6. 6. Masę ucieramy drewnianą łyżką.
  7. 7. Marchew i cebulę drobno kroimy i dusimy na maśle (2dkg) w rondlu.
  8. 8. Ostudzone warzywa mieszamy z farszem.
  9. 9. Gotujemy wywar z ryby na białym winie.
  10. 10. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 230 ̊C.
  11. 11. Rybę napełniamy farszem i wkładamy do garnka. Brzuch ryby powinien być skierowany do dołu.
  12. 12. Wlewamy wywar z ryby i na 20 minut wstawiamy do piekarnika.
  13. 13. Na maśle (3dkg) smażymy kulki ziemniaczane.
  14. 14. Rybę wyjmujemy z wywaru, układamy na talerzu i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  15. 15. Wywar odcedzamy, dodajemy do niego pozostałe masło i ubijamy trzepaczką.
  16. 16. Potrawę polewamy sosem i podajemy z kulkami ziemniaczanymi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol cielęcina ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.398