Karp gotowany w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Karp gotowany w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp gotowany w sosie śmietanowo-pieczarkowym
  1. 1. Karpia oczyszczamy, myjemy, rozcinamy wszerz i kroimy w plastry. Następnie solimy i wstawiamy na 50 minut do lodówki.
    Karpia oczyszczamy, myjemy, rozcinamy wszerz i kroimy w plastry. Następnie solimy i wstawiamy na 50 minut do lodówki.
  2. 2. Cebule i pietruszkę obieramy i płuczemy.
  3. 3. Grzyby oczyszczamy, myjemy.
  4. 4. Kroimy pieczarki, cebule i pietruszkę w małe plasterki.
  5. 5. Wkładamy rybę do garnka i dodajemy warzywa oraz grzyby. Całość zalewamy wodą i gotujemy 20 minut.
  6. 6. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do ryby, mieszamy.
  7. 7. Dodajemy masło, i doprawiamy solą i pieprzem.
  8. 8. Na koniec posypujemy drobno posiekanymi natką i czosnkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.937