Nadziany pstrąg ze szpinakiem

Nadziany pstrąg ze szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nadziany pstrąg ze szpinakiem
  1. 1. Pstrągi patroszymy, myjemy, osuszamy i kroimy na 3 części.
    Pstrągi patroszymy, myjemy, osuszamy i kroimy na 3 części.
  2. 2. Czosnek obieramy, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  3. 3. Dodajemy 20g stopionego masła.
  4. 4. Wstawiamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej lub podgrzewamy przez minutę w piekarniku.
  5. 5. Połowę szpinaku drobno siekamy.
  6. 6. Roztrzepane jajo przyprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Dodajemy bułkę tartą, szpinak, masło z czosnkiem oraz mielone orzechy.
  8. 8. Przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
  9. 9. Powstałym farszem nadziewamy pstrągi i spinamy je wykałaczkami.
  10. 10. Przekładamy ryby do naczynia żaroodpornego i układamy na wierzch pozostałe liście szpinaku.
  11. 11. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20 minut, w temperaturze 200°C.
  12. 12. Pozostałą część masła stapiamy, polewamy szpinak. Na koniec dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.848