Nadziany pstrąg ze szpinakiem

Nadziany pstrąg ze szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nadziany pstrąg ze szpinakiem
  1. 1. Pstrągi patroszymy, myjemy, osuszamy i kroimy na 3 części.
    Pstrągi patroszymy, myjemy, osuszamy i kroimy na 3 części.
  2. 2. Czosnek obieramy, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  3. 3. Dodajemy 20g stopionego masła.
  4. 4. Wstawiamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej lub podgrzewamy przez minutę w piekarniku.
  5. 5. Połowę szpinaku drobno siekamy.
  6. 6. Roztrzepane jajo przyprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Dodajemy bułkę tartą, szpinak, masło z czosnkiem oraz mielone orzechy.
  8. 8. Przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
  9. 9. Powstałym farszem nadziewamy pstrągi i spinamy je wykałaczkami.
  10. 10. Przekładamy ryby do naczynia żaroodpornego i układamy na wierzch pozostałe liście szpinaku.
  11. 11. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20 minut, w temperaturze 200°C.
  12. 12. Pozostałą część masła stapiamy, polewamy szpinak. Na koniec dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Wsadź sobie w doopę taką tabelkę.
Fajnym wyjściem jest jeszcze papier od electroluxa, jest bardzo wytrzymały i często ...
super w gory. polecam
mini desery ~ Gość
Jami, jami, wygląda obłędnie i pewno jest mega smaczny. Ciężko byłoby mi to powtórzyć, tak ...
dla cukrzykow najlepsza jest szara reneta.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.337