Paella

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Tuszka z królika  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paella
  1. 1. Rozgrzej olej w garnku, dodaj kurczaka i królika. Smaż aż mięso stanie się lekko rumiane.
  2. 2. Dodaj fasolkę i gotuj razem z mięsem.
  3. 3. Sparz pomidory i pokrój je w kostkę.
  4. 4. Zrób w garnku miejsce, wrzuć pomidory i podsmaż aż zrobi sie z nich pasta.
  5. 5. Dodaj paprykę, energicznie zamieszaj potrawę i dodaj gorącą wodę. Woda powinna wypełnić prawie cały garnek. Posól.
  6. 6. Gotuj paelle przez około 20 minut, dodaj ryż i zamieszaj. Ryż powinien być całkowicie przykryty wodą.
  7. 7. Gotuj na dość dużym ogniu, aby woda cały czas bulgotała, przez 20 minut.
  8. 8. Nie mieszaj potrawy po dodaniu ryżu. Pod koniec gotowania woda powinna być prawie całkowicie wchłonięta przez ryż.
  9. 9. Zestaw paellę z ognia i pozostaw ją 10 minut przykrytą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Duszenie
Złożoność przepisu: prosty
Rodzaj głównego składnika:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.827