Cebulki glazurowane

Cebulki glazurowane
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cebulki glazurowane
  1. 1. Cebule zanurzamy na 1 minutę we wrzącej wodzie.
    Cebule zanurzamy na 1 minutę we wrzącej wodzie.
  2. 2. Wyjmujemy z wody, obieramy i kroimy.
  3. 3. Masło rozpuszczamy w rondlu. Do rondla wkładamy cebule, zalewamy wodą tak, żeby woda je przykryła. Dodajemy sól i cukier puder.
  4. 4. Całość gotujemy przez około 10 min. na wolnym ogniu do momentu aż sos nabierze konsystencji syropu.
  5. 5. Cebule obtaczamy w syropie i zostawiamy na 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.593