Ceviche

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Okoń europejski  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Sałata masłowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Jalapeno  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ceviche
  1. 1. Krewetki oczyszczamy i mieszamy z posiekaną rybą.
  2. 2. Przekładamy do dużej miski i dodajemy sok z limonek i cytryny.
  3. 3. Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę, czyli do momentu, aż krewetki i ryby nie będą już przezroczyste.
  4. 4. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i drobno siekamy.
  5. 5. Kroimy drobno: cebulę, paprykę i jalapeno, pietruszkę.
  6. 6. Wsypujemy pomidory i resztę pokrojonych warzyw do miski, dodajemy oliwę z oliwek, sól i pieprz.
  7. 7. Mieszamy składniki i wstawiamy do lodówki
  8. 8. Krewetki i rybę wyjmujemy na salaterkę, mieszamy z oliwą i dekorujemy sałatą i pokrojonymi plastrami awokado.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.708