Ceviche

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Okoń europejski  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Sałata masłowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Jalapeno  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ceviche
  1. 1. Krewetki oczyszczamy i mieszamy z posiekaną rybą.
  2. 2. Przekładamy do dużej miski i dodajemy sok z limonek i cytryny.
  3. 3. Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę, czyli do momentu, aż krewetki i ryby nie będą już przezroczyste.
  4. 4. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i drobno siekamy.
  5. 5. Kroimy drobno: cebulę, paprykę i jalapeno, pietruszkę.
  6. 6. Wsypujemy pomidory i resztę pokrojonych warzyw do miski, dodajemy oliwę z oliwek, sól i pieprz.
  7. 7. Mieszamy składniki i wstawiamy do lodówki
  8. 8. Krewetki i rybę wyjmujemy na salaterkę, mieszamy z oliwą i dekorujemy sałatą i pokrojonymi plastrami awokado.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.736