Zrazy z dzika chłopskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z dzika chłopskie
  1. 1. Połowę jarzyn myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry.
  2. 2. Mieszamy je dokładnie z olejem, przyprawami i cukrem.
  3. 3. Mięso myjemy, odsączamy z wody, osuszamy, nacieramy przygotowaną zaprawą jarzynową i wkładamy do emaliowanego lub porcelanowego naczynia.
  4. 4. Mięso pozostawiamy w chłodnym miejscu (do +7°C) na dwa dni.
  5. 5. Po tym czasie mięso opłukujemy pod bieżąca wodą i osuszamy.
  6. 6. Z mięsa usuwamy kości, kroimy na grube plastry i rozbijamy na zrazy.
  7. 7. Zrazy solimy, oprószamy mąką wymieszaną z pieprzem i zrumieniamy z obu stron na tłuszczu.
  8. 8. Zrazy przekładamy do rondla, a na tym samym tłuszczu, na którym smażyły się zrazy, podsmażamy obrane i pokrojone w grubą kostkę jarzyny.
  9. 9. Warzywa dodajemy do zrazów.
  10. 10. Słoninę kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla. Dodajemy przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
  11. 11. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i przez chwilę dusimy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe warzywa
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.32