Zrazy z dzika chłopskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z dzika chłopskie
  1. 1. Połowę jarzyn myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry.
  2. 2. Mieszamy je dokładnie z olejem, przyprawami i cukrem.
  3. 3. Mięso myjemy, odsączamy z wody, osuszamy, nacieramy przygotowaną zaprawą jarzynową i wkładamy do emaliowanego lub porcelanowego naczynia.
  4. 4. Mięso pozostawiamy w chłodnym miejscu (do +7°C) na dwa dni.
  5. 5. Po tym czasie mięso opłukujemy pod bieżąca wodą i osuszamy.
  6. 6. Z mięsa usuwamy kości, kroimy na grube plastry i rozbijamy na zrazy.
  7. 7. Zrazy solimy, oprószamy mąką wymieszaną z pieprzem i zrumieniamy z obu stron na tłuszczu.
  8. 8. Zrazy przekładamy do rondla, a na tym samym tłuszczu, na którym smażyły się zrazy, podsmażamy obrane i pokrojone w grubą kostkę jarzyny.
  9. 9. Warzywa dodajemy do zrazów.
  10. 10. Słoninę kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla. Dodajemy przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
  11. 11. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i przez chwilę dusimy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe warzywa
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.175