Miodownik z owocami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Morele  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Dżem malinowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miodownik z owocami
  1. 1. Ucieramy masło z żółtkami i miodem.
  2. 2. Dodajemy przesiana mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika.
  3. 3. Białka ubijamy na pianę, następnie dodajemy ją do ciasta i delikatnie mieszamy.
  4. 4. Przekładamy ciasto do posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 40 minut.
  5. 5. Kroimy ciasto na 2 prostokąty.
  6. 6. Dokładnie umyte maliny przecieramy przez sito.
  7. 7. Żelatynę rozpuszczamy w 100ml wrzącej wody, po czym ją studzimy.
  8. 8. Do malin dodajemy żelatynę i cukier. Mieszamy.
  9. 9. Dodajemy ubitą śmietanę i ponownie mieszamy.
  10. 10. Prostokąty z ciasta przekładamy dżemem i kremem malinowym.
  11. 11. Wierzch ciasta dekorujemy połówkami moreli oraz jagodami i zalewamy tężejącą galaretką.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.724