Miodownik z owocami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Morele  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Jagoda czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Dżem malinowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miodownik z owocami
  1. 1. Ucieramy masło z żółtkami i miodem.
  2. 2. Dodajemy przesiana mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika.
  3. 3. Białka ubijamy na pianę, następnie dodajemy ją do ciasta i delikatnie mieszamy.
  4. 4. Przekładamy ciasto do posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 40 minut.
  5. 5. Kroimy ciasto na 2 prostokąty.
  6. 6. Dokładnie umyte maliny przecieramy przez sito.
  7. 7. Żelatynę rozpuszczamy w 100ml wrzącej wody, po czym ją studzimy.
  8. 8. Do malin dodajemy żelatynę i cukier. Mieszamy.
  9. 9. Dodajemy ubitą śmietanę i ponownie mieszamy.
  10. 10. Prostokąty z ciasta przekładamy dżemem i kremem malinowym.
  11. 11. Wierzch ciasta dekorujemy połówkami moreli oraz jagodami i zalewamy tężejącą galaretką.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819