Pstrąg pieczony na grillu

Pstrąg pieczony na grillu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata jarzynowa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg pieczony na grillu
  1. 1. Pstrąga oczyszczonego z łusek, patroszymy pozostawiając ikrę. Nacinamy grzbiet ryby po obu stronach. Sprawioną rybę posypujemy solą i pieprzem.
    Pstrąga oczyszczonego z łusek, patroszymy pozostawiając ikrę. Nacinamy grzbiet ryby po obu stronach. Sprawioną rybę posypujemy solą i pieprzem.
  2. 2. W naczyniu mieszamy oliwę, sok z jednej cytryny, liście laurowe, sól oraz pieprz.
  3. 3. Do przygotowanej marynaty wkładamy rybę i pozostawiamy na godzinę w lodówce.
  4. 4. Następnie pstrąga wyjmujemy z marynaty, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu około 30 min.
  5. 5. Upieczoną rybę przekładamy na półmisek. Danie dekorujemy, układając wokół ryby ćwiartki cytryny oraz kawałki masła.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.023