Pstrąg pieczony w białym winie

Pstrąg pieczony w białym winie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.9
10
Średnia 3.9 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Półsłodkie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg pieczony w białym winie
  1. 1. Pstrąga patroszymy, usuwamy z niego łuski i myjemy.
    Pstrąga patroszymy, usuwamy z niego łuski i myjemy.
  2. 2. W misce ucieramy 50g masła aż powstanie miękka masa.
  3. 3. Pietruszkę oraz szalotki drobno siekamy i dodajemy do masła.
  4. 4. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiamy pieprzem i solą.
  5. 5. Rybę faszerujemy nadzieniem, wkładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego cienką warstwą masła. Po wierzchu posypujemy rybę solą i pieprzem, dodajemy resztę masła i polewamy winem.
  6. 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 120°C i pieczemy 15-20 min.
  7. 7. Przed podaniem polewamy potrawę sosem powstałym podczas pieczenia, dekorujemy plasterkami cytryny i posypujemy koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.854