Pstrąg pieczony w białym winie

Pstrąg pieczony w białym winie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
9
Średnia 4 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pstrąg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Półsłodkie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg pieczony w białym winie
  1. 1. Pstrąga patroszymy, usuwamy z niego łuski i myjemy.
    Pstrąga patroszymy, usuwamy z niego łuski i myjemy.
  2. 2. W misce ucieramy 50g masła aż powstanie miękka masa.
  3. 3. Pietruszkę oraz szalotki drobno siekamy i dodajemy do masła.
  4. 4. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiamy pieprzem i solą.
  5. 5. Rybę faszerujemy nadzieniem, wkładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego cienką warstwą masła. Po wierzchu posypujemy rybę solą i pieprzem, dodajemy resztę masła i polewamy winem.
  6. 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 120°C i pieczemy 15-20 min.
  7. 7. Przed podaniem polewamy potrawę sosem powstałym podczas pieczenia, dekorujemy plasterkami cytryny i posypujemy koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.712