Sardele marynowane

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sardele marynowane
  1. 1. Rybom obcinamy głowy i lekko kciukiem wyciskamy wnętrzności.
  2. 2. Następnie delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
  3. 3. Cebulę i marchewkę po obraniu kroimy w cienkie plasterki.
  4. 4. Dodajemy rozgniecione ziarenka pieprzu i podgrzewamy w 25 ml oleju arachidowego.
  5. 5. Sardele smażymy na dużym ogniu.
  6. 6. Wyjmujemy je z patelni łyżką cedzakową.
  7. 7. Ryby układamy jedna obok drugiej najlepiej w kamionce.
  8. 8. Do tłuszczu, który pozostał na patelni dodajemy 5 łyżek oleju roślinnego.
  9. 9. Na lekko rozgrzany olej wkładamy cebulę, marchewkę i smażymy 5 min. Możemy również dołożyć czosnek w łupinach.
  10. 10. Następnie wlewamy ocet i 100 ml wody.
  11. 11. Dodajemy tymianek, liść laurowy, zieloną pietruszkę i rozgnieciony pieprz.
  12. 12. Potrawę odstawiamy na 24 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia Pomorza i Kaszubów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.186