Sardele marynowane

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sardele marynowane
  1. 1. Rybom obcinamy głowy i lekko kciukiem wyciskamy wnętrzności.
  2. 2. Następnie delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
  3. 3. Cebulę i marchewkę po obraniu kroimy w cienkie plasterki.
  4. 4. Dodajemy rozgniecione ziarenka pieprzu i podgrzewamy w 25 ml oleju arachidowego.
  5. 5. Sardele smażymy na dużym ogniu.
  6. 6. Wyjmujemy je z patelni łyżką cedzakową.
  7. 7. Ryby układamy jedna obok drugiej najlepiej w kamionce.
  8. 8. Do tłuszczu, który pozostał na patelni dodajemy 5 łyżek oleju roślinnego.
  9. 9. Na lekko rozgrzany olej wkładamy cebulę, marchewkę i smażymy 5 min. Możemy również dołożyć czosnek w łupinach.
  10. 10. Następnie wlewamy ocet i 100 ml wody.
  11. 11. Dodajemy tymianek, liść laurowy, zieloną pietruszkę i rozgnieciony pieprz.
  12. 12. Potrawę odstawiamy na 24 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia Pomorza i Kaszubów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.839