Ciasto z jabłkami i galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Galaretka jabłkowa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z jabłkami i galaretką
  1. 1. Z 4 białek ubijamy sztywną pianę dodając po łyżce cukru pudru (1 szklanka).
  2. 2. Stale mieszając, dodajemy stopniowo 3 żółtka.
  3. 3. Przesiewamy razem obie mąki i proszek do pieczenia, dodajemy do masy z jaj i całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Wykładamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy.
  5. 5. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut.
  6. 6. Dokładnie myjemy jabłka, obieramy je, wydrążamy i trzemy na grubej tarce.
  7. 7. Ciepłą galaretkę odstawiamy w zimne miejsce.
  8. 8. Ucieramy masło z cukrem pudrem.
  9. 9. Dodajemy do niego pozostałe, utarte żółtka, jabłka oraz połowę stygnącej galaretki.
  10. 10. Ubijamy pianę z 3 białek, pod koniec ubijania dodajemy cukier i pozostałą galaretkę.
  11. 11. Na upieczone ciasto wykładamy masę jabłkową, a następnie masę z białek i galaretki.
  12. 12. Przed podaniem schładzamy ciasto.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749