Ciasto z jabłkami i galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Galaretka jabłkowa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z jabłkami i galaretką
  1. 1. Z 4 białek ubijamy sztywną pianę dodając po łyżce cukru pudru (1 szklanka).
  2. 2. Stale mieszając, dodajemy stopniowo 3 żółtka.
  3. 3. Przesiewamy razem obie mąki i proszek do pieczenia, dodajemy do masy z jaj i całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Wykładamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy.
  5. 5. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut.
  6. 6. Dokładnie myjemy jabłka, obieramy je, wydrążamy i trzemy na grubej tarce.
  7. 7. Ciepłą galaretkę odstawiamy w zimne miejsce.
  8. 8. Ucieramy masło z cukrem pudrem.
  9. 9. Dodajemy do niego pozostałe, utarte żółtka, jabłka oraz połowę stygnącej galaretki.
  10. 10. Ubijamy pianę z 3 białek, pod koniec ubijania dodajemy cukier i pozostałą galaretkę.
  11. 11. Na upieczone ciasto wykładamy masę jabłkową, a następnie masę z białek i galaretki.
  12. 12. Przed podaniem schładzamy ciasto.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.508