Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
4
Średnia 3.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto ze śliwkami
  1. 1. Śliwki dokładnie myjemy i drylujemy.
    Śliwki dokładnie myjemy i drylujemy.
  2. 2. Z mąki, żółtek, margaryny, cukru pudru, cukru waniliowego, śmietany i 2 łyżeczek proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.
  3. 3. Odstawiamy je na 10-15 minut w ciepłe miejsce.
  4. 4. Połowę ciasta odstawiamy wykładamy na natłuszczoną blachę i posypujemy bułką tartą.
  5. 5. Na cieście układamy śliwki.
  6. 6. Z białek i cukru ubijamy pianę, dodajemy budynie i 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
  7. 7. Całość mieszamy, a następnie wykładamy na śliwki.
  8. 8. Na wierzchu układamy kratkę z pozostawionego wcześniej ciasta.
  9. 9. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30-40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.651