Bezy Amaretto

Bezy Amaretto
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
2
Średnia 2 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Amaretto  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bezy Amaretto
  1. 1. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier i razem ubijamy przez kilka minut.
    Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier i razem ubijamy przez kilka minut.
  2. 2. W międzyczasie drobno siekamy migdały (kilka sztuk pozostawiamy do dekoracji). Dodajemy je do piany wraz z kilkoma kroplami amaretto. Całość dokładnie mieszamy.
  3. 3. Na koniec formujemy łyżką małe ciastka i obsypujemy je po obu stronach cukrem pudrem.
  4. 4. Papier kładziemy na blasze i układamy na nim ciastka. Wszystko wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200ºC i pieczemy przez ok. 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.728