Nagład w białym wytrawnym winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Nagład  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nagład w białym wytrawnym winie
  1. 1. Zanim przejdziemy do gotowania ryby, powinniśmy ją wypatroszyć. W tym celu nacinamy rybę po ciemniejszej stronie, począwszy od głowy. Następnie usuwamy wnętrzności, łuski. Odcinamy płetwy i ogon. Myjemy rybę pod bieżąca wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. 2. Zanim rybę włożymy do naczynia wykonujemy długie nacięcie wzdłuż kręgosłupa, oddzielamy część grzbietową od kręgosłupa.
  3. 3. Musimy również złamać kręgosłup w kilku miejscach, żeby nie uległ odkształceniu w trakcie duszenia lub gotowania.
  4. 4. Rybę gotujemy w całości.
  5. 5. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry.
  6. 6. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 220̊ C.
  7. 7. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
  8. 8. Posiekane: szalotki, pietruszkę i pieczarki wkładamy do naczynia. Na wierzchu układamy nagłada.
  9. 9. Całość polewamy winem, wywarem rybnym i obsypujemy małymi kawałkami masła.
  10. 10. Przed wstawieniem do piekarnika, umieszczamy naczynie z rybą na palniku. Kiedy zacznie się gotować zestawiamy z palnika i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 15-20 minut.
  11. 11. W trakcie pieczenia kilka razy polewamy rybę sosem. Na kilka minut przed wyjęciem z piekarnika przykrywamy ją folią aluminiową. Dzięki temu mięso nie będzie wysuszone.
  12. 12. Danie podajemy w tym samym naczyniu, w którym był pieczone.
  13. 13. 
  14. 14. Nagład najlepiej smakuje z ziemniakami ugotowanymi na parze. Możemy ją także podawać z makaronem i masłem. Według tego samego przepisu możemy serwować doradę czy każdą inną dużą rybę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.941