Nagład w białym wytrawnym winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Nagład  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nagład w białym wytrawnym winie
  1. 1. Zanim przejdziemy do gotowania ryby, powinniśmy ją wypatroszyć. W tym celu nacinamy rybę po ciemniejszej stronie, począwszy od głowy. Następnie usuwamy wnętrzności, łuski. Odcinamy płetwy i ogon. Myjemy rybę pod bieżąca wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. 2. Zanim rybę włożymy do naczynia wykonujemy długie nacięcie wzdłuż kręgosłupa, oddzielamy część grzbietową od kręgosłupa.
  3. 3. Musimy również złamać kręgosłup w kilku miejscach, żeby nie uległ odkształceniu w trakcie duszenia lub gotowania.
  4. 4. Rybę gotujemy w całości.
  5. 5. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry.
  6. 6. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 220̊ C.
  7. 7. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
  8. 8. Posiekane: szalotki, pietruszkę i pieczarki wkładamy do naczynia. Na wierzchu układamy nagłada.
  9. 9. Całość polewamy winem, wywarem rybnym i obsypujemy małymi kawałkami masła.
  10. 10. Przed wstawieniem do piekarnika, umieszczamy naczynie z rybą na palniku. Kiedy zacznie się gotować zestawiamy z palnika i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 15-20 minut.
  11. 11. W trakcie pieczenia kilka razy polewamy rybę sosem. Na kilka minut przed wyjęciem z piekarnika przykrywamy ją folią aluminiową. Dzięki temu mięso nie będzie wysuszone.
  12. 12. Danie podajemy w tym samym naczyniu, w którym był pieczone.
  13. 13. 
  14. 14. Nagład najlepiej smakuje z ziemniakami ugotowanymi na parze. Możemy ją także podawać z makaronem i masłem. Według tego samego przepisu możemy serwować doradę czy każdą inną dużą rybę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.784