Szarlotka pod pierzynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kisiel wiśniowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szarlotka pod pierzynką
  1. 1. Dokładnie myjemy skorupki jaj. Oddzielamy żółtka od białek.
  2. 2. Z przesianej mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto.
  3. 3. Ciasto dzielimy na cztery części. Trzy części rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną blachę, a pozostałą część schładzamy.
  4. 4. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy cukier i smażymy.
  5. 5. Usmażone owoce wykładamy na ciasto.
  6. 6. Białka ubijamy sztywną pianę, dodajemy kisiel i mieszamy. Przygotowaną pianę wykładamy na jabłka.
  7. 7. Schłodzone ciasto ścieramy na grubej tarce i posypujemy nimi pianę.
  8. 8. Szarlotkę wkładamy co piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.679