Nagład duszony

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Nagład  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nagład duszony
  1. 1. Zanim przejdziemy do gotowania ryby, powinniśmy ją wypatroszyć, nacinając rybę po ciemniejszej stronie, począwszy od głowy. Następnie usuwamy wnętrzności, łuski, odcinamy płetwy i ogon. Myjemy rybę pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. 2. Zanim rybę włożymy do naczynia wykonujemy długie nacięcie wzdłuż kręgosłupa, oddzielamy część grzbietową.
  3. 3. Musimy również złamać kręgosłup w kilku miejscach, żeby nie uległ odkształceniu w trakcie duszenia lub gotowania.
  4. 4. Rybę gotujemy w całości.
  5. 5. Obraną marchewkę, seler i cebulę, kroimy w kostkę. Następnie wszystko podsmażamy na patelni na 20g masła. Doprawiamy liściem laurowym, tymiankiem i zieloną pietruszką.
  6. 6. Przygotowujemy wywar z ryby.
  7. 7. W międzyczasie włączamy piekarnik i czekamy aż nagrzeje się do temperatury 220 ̊ C.
  8. 8. Naczynie żaroodporne smarujemy cienką warstwą masła. Do naczynia wkładamy pokrojone warzywa i metalową kratkę, na której układamy rybę.
  9. 9. Polewamy nagłada wywarem rybnym. Stawiamy naczynie na ogniu i doprowadzamy do wrzenia, a następnie wstawiamy je do piekarnika i zapiekamy około 20 min.
  10. 10. Od czasu do czasu podlewamy rybę wywarem, aby mięso nie wyschło i było soczyste. W trakcie duszenia podnosimy rybę razem z kratką i czekamy aż wywar ścieknie do naczynia.
  11. 11. Z uduszonego nagłada zdejmujemy skórę i porcjujemy go na filety. Na samym końcu wyjmujemy kręgosłup i wszystkie widoczne ości.
  12. 12. Przygotowane filety układamy białą stroną do góry. Sos przecedzamy i odparowujemy do połowy objętości. Ubijamy energicznie trzepaczką i dodajemy 50g masła.
  13. 13. Nagłada podajemy zaraz po wyjęciu z piekarnika polanego sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.628