Zapiekany nagład z truflami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Nagład  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Fondue z pomidorów  g  x   kcal =  kcal
Sos holenderski  g  x   kcal =  kcal
Wywar do gotowania ryb  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekany nagład z truflami
  1. 1. Fondue z pomidorów rozmrażamy i gotujemy.
  2. 2. Nagłada rozprawiamy myjemy i osuszamy.
  3. 3. Rybę wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do garnka. Część otwartą ryby układamy ku dołowi.
  4. 4. Nagłada polewamy wywarem do gotowania ryb. Sos ma zakryć całą rybę. Całość zagotowujemy, a następnie zestawiamy z ognia.
  5. 5. Naczynie przykrywamy pergaminem natłuszczonym masłem. Wstawiamy do rozgrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy przez 18-20 minut.
  6. 6. Umytą, oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę i smażymy na maśle.
  7. 7. Upieczoną rybę odsączamy z płynu, ściągamy z niej czarną skórę i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Wywar odparowujemy. Wrzucamy do niego pokrojoną i usmażoną wcześniej paprykę.
  9. 9. Rybę układamy na półmisku. Wokół niej nakładamy fondue z pomidorów oraz trufle pokrojone w kostkę.
  10. 10. Całość polewamy sosem holenderskim. Tak przygotowaną potrawę opiekamy w piekarniku przez 3 minuty.
  11. 11. Nagłada podajemy na stół bezpośrednio po upieczeniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.637