Zapiekany nagład z truflami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Nagład  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Fondue z pomidorów  g  x   kcal =  kcal
Sos holenderski  g  x   kcal =  kcal
Wywar do gotowania ryb  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekany nagład z truflami
  1. 1. Fondue z pomidorów rozmrażamy i gotujemy.
  2. 2. Nagłada rozprawiamy myjemy i osuszamy.
  3. 3. Rybę wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do garnka. Część otwartą ryby układamy ku dołowi.
  4. 4. Nagłada polewamy wywarem do gotowania ryb. Sos ma zakryć całą rybę. Całość zagotowujemy, a następnie zestawiamy z ognia.
  5. 5. Naczynie przykrywamy pergaminem natłuszczonym masłem. Wstawiamy do rozgrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy przez 18-20 minut.
  6. 6. Umytą, oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę i smażymy na maśle.
  7. 7. Upieczoną rybę odsączamy z płynu, ściągamy z niej czarną skórę i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Wywar odparowujemy. Wrzucamy do niego pokrojoną i usmażoną wcześniej paprykę.
  9. 9. Rybę układamy na półmisku. Wokół niej nakładamy fondue z pomidorów oraz trufle pokrojone w kostkę.
  10. 10. Całość polewamy sosem holenderskim. Tak przygotowaną potrawę opiekamy w piekarniku przez 3 minuty.
  11. 11. Nagłada podajemy na stół bezpośrednio po upieczeniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.639