Zapiekany nagład z truflami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Nagład  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Fondue z pomidorów  g  x   kcal =  kcal
Sos holenderski  g  x   kcal =  kcal
Wywar do gotowania ryb  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekany nagład z truflami
  1. 1. Fondue z pomidorów rozmrażamy i gotujemy.
  2. 2. Nagłada rozprawiamy myjemy i osuszamy.
  3. 3. Rybę wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do garnka. Część otwartą ryby układamy ku dołowi.
  4. 4. Nagłada polewamy wywarem do gotowania ryb. Sos ma zakryć całą rybę. Całość zagotowujemy, a następnie zestawiamy z ognia.
  5. 5. Naczynie przykrywamy pergaminem natłuszczonym masłem. Wstawiamy do rozgrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy przez 18-20 minut.
  6. 6. Umytą, oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę i smażymy na maśle.
  7. 7. Upieczoną rybę odsączamy z płynu, ściągamy z niej czarną skórę i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  8. 8. Wywar odparowujemy. Wrzucamy do niego pokrojoną i usmażoną wcześniej paprykę.
  9. 9. Rybę układamy na półmisku. Wokół niej nakładamy fondue z pomidorów oraz trufle pokrojone w kostkę.
  10. 10. Całość polewamy sosem holenderskim. Tak przygotowaną potrawę opiekamy w piekarniku przez 3 minuty.
  11. 11. Nagłada podajemy na stół bezpośrednio po upieczeniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.695