Sałatka z bobu i boczku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Bób  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny czerwony  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z bobu i boczku
  1. 1. Pokrojony w cienkie plasterki boczek podsmaż na patelni lub upiecz na grillu tak, aby był mocno wysuszony.
  2. 2. Gdy boczek wystygnie pokrusz go na mniejsze kawałki.
  3. 3. Wyłuskaj świeże ziarna bobu i wsyp je do średniego garnka.
  4. 4. Dolej do garnka tyle wrzącej wody, aby przykryła bób i posól około 1 łyżeczką soli.
  5. 5. Gdy woda zawrze, zmniejsz ogień, przykryj garnek pokrywką i gotuj około 5 minut.
  6. 6. Podczas gotowania przygotuj dressing. Zgnieć ząbek czosnku z dodatkiem soli w moździerzu, dodaj musztardę, ocet i dużo czarnego pieprzu. Na koniec dolej oliwę.
  7. 7. Ugotowany bób odsącz na durszlaku.
  8. 8. Wrzuć bób do miski, zalej dressingiem i wymieszaj.
  9. 9. Posyp sałatkę boczkiem, posiekanymi ziołami i posiekaną szalotką.
  10. 10. Odstaw sałatkę na kilka godzin do lodówki, aby ziarna przeszły smakiem dodatków.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.247