Karp pieczony

Karp pieczony
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.33
3
Średnia 2.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp pieczony
  1. 1. Rybę dokładnie oczyszczamy i patroszymy. Rozcinamy wzdłuż i usuwamy największe ości. Nacinamy na głębokość 1 cm w kilku miejscach (odległość pomiędzy nacięciami nie powinna przekraczać 3 cm).
    Rybę dokładnie oczyszczamy i patroszymy. Rozcinamy wzdłuż i usuwamy największe ości. Nacinamy na głębokość 1 cm w kilku miejscach (odległość pomiędzy nacięciami nie powinna przekraczać 3 cm).
  2. 2. Tak przygotowaną rybę posypujemy pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Wstawiamy do lodówki na 25 minut.
  3. 3. Smarujemy blachę masłem.
  4. 4. Cebule kroimy na połówki.
  5. 5. Po upływie wyznaczonego czasu wyjmujemy rybę z lodówki, solimy i wykładamy na blachę wraz z cebulami.
  6. 6. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  7. 7. Gdy ryba będzie prawie gotowa, polewamy ją roztopionym masłem.
  8. 8. Pieczemy jeszcze przez chwilę, po czym wyjmujemy na półmisek i podajemy na stół obłożoną połówkami cebuli.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.776