Wywar z ryby

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wywar z ryby
  1. 1. Rybę oczyszczamy, myjemy i kroimy.
  2. 2. Warzywa i pieczarki oczyszczamy, obieramy i myjemy. Drobno siekamy marchew, szalotki, cebulę i pieczarki. Wszystkie warzywa i pieczarki mieszamy.
  3. 3. W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa, pieczarki i kawałki ryby. Całość dusimy.
  4. 4. Dodajemy przyprawy, sok z cytryny i zalewamy wodą. Wszystko razem gotujemy. Po zagotowaniu zbieramy tłuszcz i usuwamy pianę. Gotujemy wywar na małym ogniu przez kolejne 20 minut.
  5. 5. Przecedzamy wywar przez gęste sito. Odstawiamy do wystygnięcia.
  6. 6. 
  7. 7. Wywar możemy także zrobić na czerwonym winie.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.402