Wywar z ryby

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wywar z ryby
  1. 1. Rybę oczyszczamy, myjemy i kroimy.
  2. 2. Warzywa i pieczarki oczyszczamy, obieramy i myjemy. Drobno siekamy marchew, szalotki, cebulę i pieczarki. Wszystkie warzywa i pieczarki mieszamy.
  3. 3. W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa, pieczarki i kawałki ryby. Całość dusimy.
  4. 4. Dodajemy przyprawy, sok z cytryny i zalewamy wodą. Wszystko razem gotujemy. Po zagotowaniu zbieramy tłuszcz i usuwamy pianę. Gotujemy wywar na małym ogniu przez kolejne 20 minut.
  5. 5. Przecedzamy wywar przez gęste sito. Odstawiamy do wystygnięcia.
  6. 6. 
  7. 7. Wywar możemy także zrobić na czerwonym winie.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.854