Zrazy z jelenia

Zrazy z jelenia
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Udziec z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Sos worcestershire  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z jelenia
  1. 1. Mięso oczyszczamy z żył i błon, myjemy, po czym kroimy na małe zrazy.
    Mięso oczyszczamy z żył i błon, myjemy, po czym kroimy na małe zrazy.
  2. 2. Zbijamy je i szpikujemy cienkimi paskami słoniny, oprószamy mąką.
  3. 3. Smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron.
  4. 4. Podlewamy winem.
  5. 5. Wino i tłuszcz, jaki pozostał po smażeniu mieszamy z sosem Worcester i rosołem, całość gotujemy.
  6. 6. Przygotowanym sosem polewamy gotowe zrazy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia angielska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.645