Fondue z pomidorów

Fondue z pomidorów
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
6
Średnia 4 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fondue z pomidorów
  1. 1. Twarde, mięsiste i dojrzałe pomidory wkładamy na minutę do wrzącej wody.
    Twarde, mięsiste i dojrzałe pomidory wkładamy na minutę do wrzącej wody.
  2. 2. Po pływie tego czasu wyjmujemy je i polewamy zimną wodą.
  3. 3. Zdejmujemy z nich skórki.
  4. 4. Pomidory kroimy na pół i usuwamy z nich pestki.
  5. 5. Miąższ kroimy na drobniejsze kawałki.
  6. 6. Cebulę i czosnek obieramy, myjemy i bardzo drobno kroimy.
  7. 7. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej cebulę, pomidory i czosnek przez około 30 minut. Całość często mieszamy. Fondue powinno mieć konsystencję lejącego ciasta.
  8. 8. Doprawiamy je do smaku tymiankiem, solą oraz pieprzem.
  9. 9. Podajemy przybrane listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660741 metformin 850 mg buy elocon ointment
wh0cd366835 motrin 800 Lasix No Prescription
wh0cd293359 lipitor online LISINOPRIL 5 MG cheap prednisone online
wh0cd513795 azithromycin zyprexa 2.5 mg phenergan explained here atenolol
wh0cd219890 seroquel kytril erythromycin over the counter zovirax cream
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.563