Zapiekany amur w sosie śmietanowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Amur czarny  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekany amur w sosie śmietanowym
  1. 1. Filety rybne dzielimy na porcje, dodajemy przyprawy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  2. 2. Schłodzoną rybę solimy, oprószamy mąką i smażymy na patelni z każdej strony.
  3. 3. Przygotowujemy sos: ubijamy trzepaczką surowe jajka z ketchupem i dodajemy śmietanę. Na koniec wsypujemy posiekany koper. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. 4. Tak przygotowanym sosem polewamy rybę i zapiekamy ją w piekarniku przez 20 minut w temperaturze około 200ºC.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.793