Pasztet z raków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Sos pieczarkowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z raków
  1. 1. Raki gotujemy z solą i koprem. Gdy przestygną, wyjmujemy ostrożnie mięso z szyjek i nóżek.
  2. 2. Szczupaka gotujemy, po czym mięso obieramy ze skóry, drobno siekamy.
  3. 3. Do szczupaka dodajemy miąższ wydrążony z bułki wcześniej namoczonej w mleku, łyżkę masła, dwa jaja, sól i pieprz.
  4. 4. Całość mieszamy i wygniatamy na masę. Dodajemy mięso z raków.
  5. 5. Półmisek smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wkładamy do niego przygotowaną masę. Układamy ją na kształt okręgu, zostawiając w środku otwór. Całość wstawiamy do piekarnika.
  6. 6. Upieczony pasztet polewamy sosem pieczarkowym, który zaprawiamy masłem rakowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce morza ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.085