Amur w galarecie

Amur w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Amur biały  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Musztarda miodowa  g  x   kcal =  kcal
Chleb staropolski - żytni z piwem  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Amur w galarecie
  1. 1. Filety z amura kroimy pod kątem, na kawałki o równej grubości. Wkładamy je do garnka, zalewamy bulionem, białym winem i solimy.
    Filety z amura kroimy pod kątem, na kawałki o równej grubości. Wkładamy je do garnka, zalewamy bulionem, białym winem i solimy.
  2. 2. Gotujemy aż mięso stanie się miękkie, a następnie pozostawiamy rybę w garnku do ostygnięcia.
  3. 3. Wystudzone filety wykładamy na półmisek i posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. Do wywaru jarzynowego dodajemy białka jajek i starannie ubijamy.
  4. 4. W międzyczasie rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody żelatynę i wlewamy ją do garnka z wywarem. Całość gotujemy 2-3 minuty, a następnie przecedzamy zalewę przez gęste sito do innego naczynia. Wywar przyprawiamy wedle uznania.
  5. 5. Gdy sos zacznie przybierać postać galarety, zalewamy nim rybę i czekamy aż zgęstnieje.
  6. 6. Przed podaniem kroimy w kostkę, dekorujemy musztardą i układamy na talerzu przybranym sałatą. Do ryby możemy podać ciemny chleb.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.234