Amur w galarecie

Amur w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Amur biały  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Musztarda miodowa  g  x   kcal =  kcal
Chleb staropolski - żytni z piwem  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Amur w galarecie
  1. 1. Filety z amura kroimy pod kątem, na kawałki o równej grubości. Wkładamy je do garnka, zalewamy bulionem, białym winem i solimy.
    Filety z amura kroimy pod kątem, na kawałki o równej grubości. Wkładamy je do garnka, zalewamy bulionem, białym winem i solimy.
  2. 2. Gotujemy aż mięso stanie się miękkie, a następnie pozostawiamy rybę w garnku do ostygnięcia.
  3. 3. Wystudzone filety wykładamy na półmisek i posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. Do wywaru jarzynowego dodajemy białka jajek i starannie ubijamy.
  4. 4. W międzyczasie rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody żelatynę i wlewamy ją do garnka z wywarem. Całość gotujemy 2-3 minuty, a następnie przecedzamy zalewę przez gęste sito do innego naczynia. Wywar przyprawiamy wedle uznania.
  5. 5. Gdy sos zacznie przybierać postać galarety, zalewamy nim rybę i czekamy aż zgęstnieje.
  6. 6. Przed podaniem kroimy w kostkę, dekorujemy musztardą i układamy na talerzu przybranym sałatą. Do ryby możemy podać ciemny chleb.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.742