Amur w galarecie

Amur w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Amur biały  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Musztarda miodowa  g  x   kcal =  kcal
Chleb staropolski - żytni z piwem  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Amur w galarecie
  1. 1. Filety z amura kroimy pod kątem, na kawałki o równej grubości. Wkładamy je do garnka, zalewamy bulionem, białym winem i solimy.
    Filety z amura kroimy pod kątem, na kawałki o równej grubości. Wkładamy je do garnka, zalewamy bulionem, białym winem i solimy.
  2. 2. Gotujemy aż mięso stanie się miękkie, a następnie pozostawiamy rybę w garnku do ostygnięcia.
  3. 3. Wystudzone filety wykładamy na półmisek i posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. Do wywaru jarzynowego dodajemy białka jajek i starannie ubijamy.
  4. 4. W międzyczasie rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody żelatynę i wlewamy ją do garnka z wywarem. Całość gotujemy 2-3 minuty, a następnie przecedzamy zalewę przez gęste sito do innego naczynia. Wywar przyprawiamy wedle uznania.
  5. 5. Gdy sos zacznie przybierać postać galarety, zalewamy nim rybę i czekamy aż zgęstnieje.
  6. 6. Przed podaniem kroimy w kostkę, dekorujemy musztardą i układamy na talerzu przybranym sałatą. Do ryby możemy podać ciemny chleb.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.927