Pieczeń na dziko w sosie śmietankowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Konina- polędwica  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń na dziko w sosie śmietankowym
  1. 1. Przyrządzamy marynatę z wina.
  2. 2. Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i ścięgien, wkładamy do miski i zalewamy marynatą tak, aby było w całości przykryte. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-5 dni.
  3. 3. Mięso wyjmujemy z marynaty, oprószamy solą oraz mąką i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
  4. 4. Zrumienione mięso wkładamy do rondla.
  5. 5. Na tłuszczu, który pozostał ze smażenia, rumienimy na wolnym ogniu pokrojoną włoszczyznę.
  6. 6. Do rondla z mięsem wkładamy obsmażone warzywa z tłuszczem, cebulę z marynaty, wlewamy niewielką ilość wody, przyprawiamy papryką w proszku, pieprzem i dusimy wszystko do miękkości.
  7. 7. Miękkie mięso wyjmujemy i kroimy w poprzek włókien.
  8. 8. Sos spod pieczeni przecieramy i podprawiamy śmietaną, pozostałą mąką oraz solą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: konina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.306