Pieczeń na dziko w sosie śmietankowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Konina- polędwica  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń na dziko w sosie śmietankowym
  1. 1. Przyrządzamy marynatę z wina.
  2. 2. Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i ścięgien, wkładamy do miski i zalewamy marynatą tak, aby było w całości przykryte. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-5 dni.
  3. 3. Mięso wyjmujemy z marynaty, oprószamy solą oraz mąką i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
  4. 4. Zrumienione mięso wkładamy do rondla.
  5. 5. Na tłuszczu, który pozostał ze smażenia, rumienimy na wolnym ogniu pokrojoną włoszczyznę.
  6. 6. Do rondla z mięsem wkładamy obsmażone warzywa z tłuszczem, cebulę z marynaty, wlewamy niewielką ilość wody, przyprawiamy papryką w proszku, pieprzem i dusimy wszystko do miękkości.
  7. 7. Miękkie mięso wyjmujemy i kroimy w poprzek włókien.
  8. 8. Sos spod pieczeni przecieramy i podprawiamy śmietaną, pozostałą mąką oraz solą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: konina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79