Farsz z białego chleba i kumkwatu do gęsi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chleb pszenny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Kumkwat  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech Pinii  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz z białego chleba i kumkwatu do gęsi
  1. 1. Chleb kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną.
  2. 2. Szalotki obieramy, kroimy i podsmażamy na gęsim smalcu.
  3. 3. Kumkwaty kroimy na ćwiartki.
  4. 4. Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni.
  5. 5. Do szalotek dodajemy owoce kumkwatu, orzeszki pinii, rodzynki, tymianek, sól i pieprz, chwilę podsmażamy.
  6. 6. Wszystkie składniki mieszamy.
  7. 7. Gotowym farszem nadziewamy gęś.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Metody przygotowania: Smażenie
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.305