Farsz z białego chleba i kumkwatu do gęsi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chleb pszenny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Kumkwat  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech Pinii  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Farsz z białego chleba i kumkwatu do gęsi
  1. 1. Chleb kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną.
  2. 2. Szalotki obieramy, kroimy i podsmażamy na gęsim smalcu.
  3. 3. Kumkwaty kroimy na ćwiartki.
  4. 4. Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni.
  5. 5. Do szalotek dodajemy owoce kumkwatu, orzeszki pinii, rodzynki, tymianek, sól i pieprz, chwilę podsmażamy.
  6. 6. Wszystkie składniki mieszamy.
  7. 7. Gotowym farszem nadziewamy gęś.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Metody przygotowania: Smażenie
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.722