Łosoś w sosem borowikowym

Łosoś w sosem borowikowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik szlachetny  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś w sosem borowikowym
  1. 1. Grzyby moczymy w rondelku z wodą, pod przykryciem przez noc. Następnie wyjmujemy grzyby (nie wylewamy wody) osuszamy i kroimy w paski. Później smażymy je na rozgrzanym oleju około 7 minut.
    Grzyby moczymy w rondelku z wodą, pod przykryciem przez noc. Następnie wyjmujemy grzyby (nie wylewamy wody) osuszamy i kroimy w paski. Później smażymy je na rozgrzanym oleju około 7 minut.
  2. 2. W międzyczasie kroimy cebulę w kostkę, a następnie dodajemy ją na patelnię do grzybów i czekamy aż się zeszkli.
  3. 3. Do cebuli i grzybów dolewamy wodę, w której się moczyły borowiki. Musimy uważać, aby nie przelać osadu wytrąconego na dnie rondla. Dodajemy ziarna ziela angielskiego i laurowe liście. Całość dusimy do miękkości około 15 minut pod przykryciem.
  4. 4. W oddzielnym garnku gotujemy kaszę gryczaną, a w dodatkowym naczyniu rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną w zimnej wodzie i dodajemy ją do powstałego na patelni sosu. Dodajemy sól, pieprz i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zdejmujemy z palnika.
  5. 5. Mięso łososia dokładnie myjemy, osuszamy, solimy i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Filety obsmażamy około 2-3 minuty z obu stron pod przykryciem z foli.
  6. 6. Kawałki ryby układamy na gorącym sosie borowikowym. Obsypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.842