Łosoś w sosem borowikowym

Łosoś w sosem borowikowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik szlachetny  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś w sosem borowikowym
  1. 1. Grzyby moczymy w rondelku z wodą, pod przykryciem przez noc. Następnie wyjmujemy grzyby (nie wylewamy wody) osuszamy i kroimy w paski. Później smażymy je na rozgrzanym oleju około 7 minut.
    Grzyby moczymy w rondelku z wodą, pod przykryciem przez noc. Następnie wyjmujemy grzyby (nie wylewamy wody) osuszamy i kroimy w paski. Później smażymy je na rozgrzanym oleju około 7 minut.
  2. 2. W międzyczasie kroimy cebulę w kostkę, a następnie dodajemy ją na patelnię do grzybów i czekamy aż się zeszkli.
  3. 3. Do cebuli i grzybów dolewamy wodę, w której się moczyły borowiki. Musimy uważać, aby nie przelać osadu wytrąconego na dnie rondla. Dodajemy ziarna ziela angielskiego i laurowe liście. Całość dusimy do miękkości około 15 minut pod przykryciem.
  4. 4. W oddzielnym garnku gotujemy kaszę gryczaną, a w dodatkowym naczyniu rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną w zimnej wodzie i dodajemy ją do powstałego na patelni sosu. Dodajemy sól, pieprz i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zdejmujemy z palnika.
  5. 5. Mięso łososia dokładnie myjemy, osuszamy, solimy i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Filety obsmażamy około 2-3 minuty z obu stron pod przykryciem z foli.
  6. 6. Kawałki ryby układamy na gorącym sosie borowikowym. Obsypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.302