Trójkolorowe ciasto ryżowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Trójkolorowe ciasto ryżowe
  1. 1. Ugotowany na sypko ryż przesypujemy do miski, studzimy, wbijamy dwa jajka i dodajemy starty ser. Wszystko mieszamy, a następnie dzielimy masę ryżową na dwie części. Do jednej dodajemy kurkumę (ryż stanie się żółty), a do drugiej- paprykę w proszku (ryż stanie się czerwony).
  2. 2. Cebulę i filet rybny mielimy w maszynce do mięsa, po czym przekładamy do miski. Dodajemy ostatnie jajko, łyżkę sera, tartą bułkę i natkę pietruszki. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Formę do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy tartą bułką i wkładamy do niej przygotowane masy. Układamy je w następujący sposób: najpierw ryż czerwony, potem ryba, na końcu ryż żółty.
  4. 4. Ciasto przykrywamy folią aluminiową. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez pół godziny, a na koniec posypujemy serem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby ryż
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.333