Trójkolorowe ciasto ryżowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Trójkolorowe ciasto ryżowe
  1. 1. Ugotowany na sypko ryż przesypujemy do miski, studzimy, wbijamy dwa jajka i dodajemy starty ser. Wszystko mieszamy, a następnie dzielimy masę ryżową na dwie części. Do jednej dodajemy kurkumę (ryż stanie się żółty), a do drugiej- paprykę w proszku (ryż stanie się czerwony).
  2. 2. Cebulę i filet rybny mielimy w maszynce do mięsa, po czym przekładamy do miski. Dodajemy ostatnie jajko, łyżkę sera, tartą bułkę i natkę pietruszki. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Formę do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy tartą bułką i wkładamy do niej przygotowane masy. Układamy je w następujący sposób: najpierw ryż czerwony, potem ryba, na końcu ryż żółty.
  4. 4. Ciasto przykrywamy folią aluminiową. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez pół godziny, a na koniec posypujemy serem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby ryż
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788