Barszcz biały wigilijny

Barszcz biały wigilijny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żurek  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Wywar grzybowy  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz biały wigilijny
  1. 1. Grzyby wkładamy do wody i gotujemy do miękkości.
    Grzyby wkładamy do wody i gotujemy do miękkości.
  2. 2. W tym samym czasie przyrządzamy wywar z włoszczyzny.
  3. 3. Do gotowego wywaru jarzynowego wlewamy żur, ugotowane grzyby oraz wywar grzybowy.
  4. 4. Dodajemy czosnek i ugotowaną kaszę gryczaną.
  5. 5. Całość gotujemy do momentu aż kasza stanie się miękka.
  6. 6. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem wedle uznania. Przed podaniem posypujemy pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.77