Barszcz biały wigilijny

Barszcz biały wigilijny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żurek  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Wywar grzybowy  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz biały wigilijny
  1. 1. Grzyby wkładamy do wody i gotujemy do miękkości.
    Grzyby wkładamy do wody i gotujemy do miękkości.
  2. 2. W tym samym czasie przyrządzamy wywar z włoszczyzny.
  3. 3. Do gotowego wywaru jarzynowego wlewamy żur, ugotowane grzyby oraz wywar grzybowy.
  4. 4. Dodajemy czosnek i ugotowaną kaszę gryczaną.
  5. 5. Całość gotujemy do momentu aż kasza stanie się miękka.
  6. 6. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem wedle uznania. Przed podaniem posypujemy pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.3