Risotto z baraniny z warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z baraniny z warzywami
  1. 1. Tłusty kawałek baraniny myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na kilka części.
  2. 2. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i osuszamy. Kroimy je w kostkę.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim kawałki baraniny.
  4. 4. Dodajemy cebulę i dusimy, aż mięso będzie pół miękkie.
  5. 5. Ryż wsypujemy do gorącej, lekko osolonej wody, gotujemy do miękkości.
  6. 6. Grzyby namaczamy przez kilka minut w wodzie, następnie gotujemy je do miękkości.
  7. 7. Obrany seler oraz brukselkę oczyszczamy i myjemy. Wkładamy je do gorącego rosołu i gotujemy.
  8. 8. Miękkie warzywa odcedzamy, seler drobno kroimy.
  9. 9. Ugotowane grzyby odcedzamy. Powstały wywar grzybowy dodajemy do części rosołu. Powinniśmy uzyskać 0,5l płynu.
  10. 10. Do połączonych wywarów wsypujemy ugotowany ryż, całość wstawiamy na kilka minut do ciepłego piekarnika.
  11. 11. Mięso i grzyby drobno siekamy.
  12. 12. Dodajemy pozostałą część wywaru mięsnego, odcedzony ryż, seler, brukselkę i połowę utartego parmezanu.
  13. 13. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
  14. 14. Przygotowane risotto wkładamy do wysmarowanej masłem formy. Wstawiamy ją na do naczynia wypełnionego wrzątkiem i gotujemy przez 30 minut.
  15. 15. Risotto podajemy posypane pozostałą częścią tartego parmezanu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: baranina ryż warzywa
Metody przygotowania: Smażenie W kąpieli wodnej
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79