Pasztet z dorsza i ziemniaków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z dorsza i ziemniaków
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w wodzie wraz z zawiniętym w gazę szafranem.
  2. 2. Ugotowane odstawiamy na około 30 minut w celu odparowania, po czym przecieramy je przez sitko.
  3. 3. Utarty żółty ser mieszamy ze śmietaną, kaparami, rozmąconymi 4 jajami i ziemniakami. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  4. 4. Pokrojone w kostkę filety mieszamy z uzyskaną masą.
  5. 5. Pozostałych 5 jaj gotujemy i obieramy ze skorupek.
  6. 6. Połowę masy ziemniaczano-rybnej wykładamy do formy posmarowanej masłem.
  7. 7. Układamy na środku w rzędzie ugotowane jaja i nakrywamy je pozostałą masą.
  8. 8. Całość przykrywamy folią aluminiową pieczemy w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1,5 godziny.
  9. 9. Gotową potrawę podajemy na gorąco lub na zimno, pokrojoną w plastry. Doskonale komponuje się z pikantnym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.797