Pasztet z dorsza i ziemniaków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z dorsza i ziemniaków
  1. 1. Ziemniaki gotujemy w wodzie wraz z zawiniętym w gazę szafranem.
  2. 2. Ugotowane odstawiamy na około 30 minut w celu odparowania, po czym przecieramy je przez sitko.
  3. 3. Utarty żółty ser mieszamy ze śmietaną, kaparami, rozmąconymi 4 jajami i ziemniakami. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  4. 4. Pokrojone w kostkę filety mieszamy z uzyskaną masą.
  5. 5. Pozostałych 5 jaj gotujemy i obieramy ze skorupek.
  6. 6. Połowę masy ziemniaczano-rybnej wykładamy do formy posmarowanej masłem.
  7. 7. Układamy na środku w rzędzie ugotowane jaja i nakrywamy je pozostałą masą.
  8. 8. Całość przykrywamy folią aluminiową pieczemy w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1,5 godziny.
  9. 9. Gotową potrawę podajemy na gorąco lub na zimno, pokrojoną w plastry. Doskonale komponuje się z pikantnym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.871