Ogórki nadziewane dziczyzną i ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Mięso z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki nadziewane dziczyzną i ryżem
  1. 1. Szklankę wywaru gotujemy z łyżką oleju, solimy, dodajemy opłukany, odsączony z wody ryż i doprowadzamy do wrzenia.
  2. 2. Garnek z ryżem przykrywamy przykrywką i gotujemy na małym ogniu aż ryż będzie miękki.
  3. 3. Ugotowany ryż wykładamy na płaski talerz, aby wyparował z niego nadmiar wody.
  4. 4. Cebulę obieramy, opłukujemy, kroimy, podsmażamy na oleju i mielimy razem z boczkiem i mięsem.
  5. 5. Zmielone mięso łączymy z ryżem, dodajemy pokrojony koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
  6. 6. Ogórki myjemy, odsączamy z wody, przecinamy wzdłuż i wydrążamy.
  7. 7. Wydrążone połówki ogórków napełniamy farszem.
  8. 8. Układamy nadzieniem do góry w płaskim rondlu, podlewamy kilkoma łyżkami wywaru lub przegotowanej wody, dodajemy pozostały po smażeniu cebuli tłuszcz i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
  9. 9. Kiedy ogórki będą miękkie, wytworzony sos z duszenia potrawy doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, zagęszczamy śmietaną z rozprowadzoną mąką i doprawiamy do smaku słodką papryką. Gotujemy jeszcze przez chwilę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.9