Pudding rybny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pudding rybny
  1. 1. Filety rybne opłukujemy.
  2. 2. Krewetki wyjmujemy z pancerzyków, oczyszczamy i myjemy w słonej wodzie.
  3. 3. Warzywa obieramy i drobno siekamy.
  4. 4. Zagotowujemy wodę z winem i wrzucamy do niej pokrojone warzywa z liściem laurowym, pietruszką i tymiankiem.
  5. 5. Dodajemy filety z ryb i gotujemy przez 10 minut.
  6. 6. Wyjmujemy i studzimy ryby, a w uzyskanym wywarze przez 4 minuty gotujemy krewetki.
  7. 7. Wyjmujemy krewetki, a wywar przecedzamy i redukujemy do uzyskania gęstego syropu.
  8. 8. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i miksujemy z filetami, żółtkami jaj i parmezanem.
  9. 9. Z białek ubijamy sztywną pianę i mieszamy z uzyskaną masą rybną.
  10. 10. Formę budyniową smarujemy masłem, dno i ścianki wykładamy krewetkami i masą rybną.
  11. 11. Pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 180°C przez 40 minut.
  12. 12. Uzyskany pudding wyjmujemy z formy i polewamy zredukowanym wywarem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce morza ryby warzywa
Metody przygotowania: W kąpieli wodnej
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.811