Pudding rybny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pudding rybny
  1. 1. Filety rybne opłukujemy.
  2. 2. Krewetki wyjmujemy z pancerzyków, oczyszczamy i myjemy w słonej wodzie.
  3. 3. Warzywa obieramy i drobno siekamy.
  4. 4. Zagotowujemy wodę z winem i wrzucamy do niej pokrojone warzywa z liściem laurowym, pietruszką i tymiankiem.
  5. 5. Dodajemy filety z ryb i gotujemy przez 10 minut.
  6. 6. Wyjmujemy i studzimy ryby, a w uzyskanym wywarze przez 4 minuty gotujemy krewetki.
  7. 7. Wyjmujemy krewetki, a wywar przecedzamy i redukujemy do uzyskania gęstego syropu.
  8. 8. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i miksujemy z filetami, żółtkami jaj i parmezanem.
  9. 9. Z białek ubijamy sztywną pianę i mieszamy z uzyskaną masą rybną.
  10. 10. Formę budyniową smarujemy masłem, dno i ścianki wykładamy krewetkami i masą rybną.
  11. 11. Pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 180°C przez 40 minut.
  12. 12. Uzyskany pudding wyjmujemy z formy i polewamy zredukowanym wywarem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce morza ryby warzywa
Metody przygotowania: W kąpieli wodnej
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.369