Uszka do barszczu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uszka do barszczu
  1. 1. Grzyby dokładnie myjemy i moczymy przez 2 godziny. Potem gotujemy je w wodzie do momentu, aż staną się miękkie. Wywar z grzybów przecedzamy przez sito, a grzyby pozostawiamy do wyschnięcia. Suche grzyby kroimy, a następnie smażymy na patelni z masłem i cebulą. Przyprawiamy wedle uznania. W międzyczasie rozbijamy jajko, dodajemy do niego mąkę, pół szklanki wody i szczyptę soli. Wszystko zagniatamy, a po otrzymaniu ciasta rozwałkowujemy cienko i kroimy na kształt kwadratów. Na każdym z kwadratów kładziemy grzyby z patelni i zawijamy formując uszka. Gotowe uszka gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju, aż wypłyną.
Klasyfikacja przepisu:
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Czas przygotowania:
Ilość osób: 4-6
Stopień trudności: Łatwe
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.53